De Zilveren Eeuw bij Boekhandel Bloks

De Zilveren Eeuw bij Boekhandel Bloks

Boekhandel BloksDe Zwolse Papenstraat wordt steeds gezelliger. √Čn aantrekkelijker voor liefhebbers van kunst in de ruime betekenis van het woord. Er is al een winkeltje waarin Zwolse kunstenaars hun producten verkopen. Er was al een atelier waar de Zwolse kunstschilder Daniel Douglas aan het werk was. Daniel is daar vertrokken, omdat hij er te veel van zijn werk werd afgehouden. Voor hem in de plaats is nu Theo Bloks gekomen. Hij is een groot liefhebber en goed verkoper van boeken en een enthousiast ondernemer die graag klanten over de vloer heeft.

Vanaf zaterdag 17 juni 2017 is Boekhandel Bloks officieel gevestigd in de ruimte waar Daniel Douglas heeft gewerkt. Aan Daniels aanwezigheid herinnert een vrolijk schilderij van recente datum waarop een aantrekkelijke, jonge vrouw demonstreert welke houding en welke kledij tegenwoordig bij het genieten van mooie en ouderwetse boeken horen.

Verder is de sfeervolle ruimte waar Theo nu aan het werk is, gevuld met boeken en wat prenten. De bezoeker kan rustig rondkijken en ze desnoods allemaal een voor een in de hand nemen ter nadere kennismaking. Theo verkoopt vooral mooie boeken. De meeste exemplaren die hij aanbiedt, zijn recent gedrukt. Veel boeken gaan over kunst. Maar hij heeft ook mooie boeken over andere onderwerpen.

Boeken bij Theo Bloks

 

Bij Boekhandel Bloks in de Papenstraat staat een vitrine. Twee verdiepingen daarvan zijn gevuld met antieke boeken van antiquariaat De Zilveren Eeuw. Dat zijn mooie boeken die wat uiterlijk betreft niet van onze tijd zijn. Ze staan achter slot en grendel, omdat ze kwetsbaar zijn van ouderdom. Als een bezoeker nader kennis wil maken met hun ouderwetse schoonheid, verlost Theo ze graag uit hun gevangenis.